VVD Delfland winnaar verkiezingen

Bij de verkiezingen voor het Hoogheemraadschap Delfland is de VVD als winnaar uit de bus gekomen. In 2015 behaalden de liberalen 4 zetels, dit jaar zijn er 5 zetels behaald en is de partij de grootste. Ruim 80000 inwoners van Delfland stemden op de VVD. Op afstand volgen vier partijen met 3 zetels; de AWP, het CDA, de Partij voor de Dieren en Water Natuurlijk. 

Lijsttrekker Peter Ouwendijk is zeer tevreden met de uitslag: “Het is een prachtig resultaat; we zijn 25% groter geworden dan in de vorige periode. De VVD is nu aan zet om een coalitie te vormen, er zal binnenkort met alle partijen worden gesproken. We gaan aan de slag met een volledig nieuwe ploeg, maar uiteraard is er een goede overdracht met de huidige fractie. Wij kunnen voortbouwen op het goede werk van onze voorgangers. Wij zijn er klaar voor om een stevig liberaal geluid te laten horen in het hoogheemraadschap. Wij hebben er zin in!

Op 25 maart worden in een bijeenkomst van het centraal stembureau de officiële verkiezingsuitslag vastgesteld. Dan is ook bekend wie er behalve Ouwendijk in de nieuwe fractie van VVD Delfland zullen plaatsnemen.