Één loket voor strandtentondernemers

Voor de VVD is het belangrijk dat mensen kunnen genieten op het strand. Dat ondernemers niet worden belemmerd. Dat Delfland zo goed mogelijk samenwerkt met andere overheden. Daarom hebben we samen met de gemeente Den Haag, provincie Zuid-Holland en Tweede Kamer schriftelijke vragen gesteld over de vergunningen die strandtenthouders nodig hebben en de manier waarop die aangevraagd worden. Bovendien stellen we voor dat alle vergunningen voor een strandtent in de toekomst bij één loket aangevraagd kunnen worden.

Helemaal als als de temperaturen stijgen gaan veel mensen naar het strand om daar te genieten van het weer en de zee. Strandtenten maken een dagje strand aangenamer en zorgen dat je langer en ook met minder goed weer kunt genieten aan zee. De VVD ziet tegelijk dat de strandtenthouders veel tijd kwijt zijn met het aanvragen van vergunningen voor het volgende seizoen. Zij hebben een hele uitdaging om hun weg te vinden tussen verschillende overheidslagen, zoals de gemeente, provincie en Rijkswaterstaat, en het vinden van de juiste loketten. Strandtenthouders hebben ook een vergunning van Delfland nodig om open te mogen, een watervergunning. Dit alles kost de strandtenthouder niet alleen veel tijd, maar leidt ook tot (bedrijfs)onzekerheid waardoor innovatie en bijvoorbeeld verduurzaming erg lastig te financieren blijken.

De VVD wil dat strandtenthouders in de toekomst nog maar langs één loket hoeven waar ze hun vergunningen aan kunnen vragen voor alle overheidslagen. Het liefste met een app.

Lees hier de vragen die we gesteld hebben.

De nieuwsberichten van de VVD-fracties bij de andere overheden vindt u hier: