VVD kiest voor innovatie en veiligheid bij nieuwe waterzuiveringsinstallatie

Een efficiënte en veilige zuivering, nu en in de toekomst. Daar heeft de VVD Delfland voor gekozen tijdens de laatste vergadering van Delfland voor de zomervakantie.

‘Met een nieuwe waterzuiveringsinstallatiekunnen wij als Delfland beter inspelen op de waterzuivering van de toekomst en bovendien is dit veel veiliger dan het renoveren van de huidige installatie.Wij kiezen dus voor innovatie en veiligheid. Wij omarmen daarom de keuze van het college om de nieuwbouw van de installatie de Groote Lucht bij Vlaardingen verder uit te werken.’ aldus VV-lid Jurjen de Klerk.

Eén van de belangrijkste punten uit het debat was dat er een verschil van inzicht is tussen Delfland en de gemeente Vlaardingen. De VVD heeft daarom, samen met andere partijen, het college gevraagd om alles op alles te zetten om eruit te komen met de gemeente. De Klerk: ‘Vlaardingen is een hele belangrijke partner voor de nieuwbouw van de Groote Lucht. Het is begrijpelijk dat de gemeente vraagtekens heeft maar het is nu de taak van het college om deze zo goed mogelijk te beantwoorden. Wij blijven de situatie in de gaten houden’.

De nieuwe installatie zal waarschijnlijk pas in 2028 in gebruik worden genomen maar het is een enorme operatie om de plannen hiervoor te maken. Dat maakte het noodzakelijk nu al een besluit te nemen over de nieuwbouw.